Навигация

Поиск по сайту

 Все Новости

23.04.2014:  Comunicat de presă ministrii de externe Germania si Franta
Comunicat de presă

Pe 23 aprilie curent Preşedintele PCRM, dl Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ministrul de externe al Germaniei, dl Frank-Walter Steimeier şi Ministrul de externe al Franţei, dl Laurent Fabius.
Interlocutorii au făcut o trecere în revistă a situaţiei politice din Republica Moldova şi a problemelor legate de securitatea regională în contextul evenimentelor de ultimă oră din Ucraina.
Referindu-se la subiectul integrării europene, Preşedintele PCRM a declarat, că actuala guvernare mimează reformele necesare pentru modernizarea şi dezvoltarea ţării, inducînd în eroare atît cetăţenii Moldovei, cît şi partenerii europeni.
În acest context, în calitate de exemplu, dl Voronin a adus Acordul de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care fiind negociat într-o manieră netransparentă, în cazul semnării lui pripite, poate cauza dezavantaje considerabile populaţiei, precum şi prejudicia credibilitatea Republicii Moldova pe plan internaţional.
Reieşind din aceasta, Preşedintele PCRM s-a adresat înalţilor oaspeţi cu solicitarea de a interveni în vederea organizării unor consultări suplimentare pe marginea Acordului de asociere, cu participarea extinsă a reprezentanţilor celui mai numeros partid de opoziţie, experţilor în domeniu, producătorilor autohtoni, societăţii civile, precum şi a reprezentanţilor Transnistriei.
Cu referinţă la subiectul securităţii regionale, dl Voronin s-a arătat dezamăgit de declaraţiile iresponsabile ale actualei guvernări, precum şi a unor politicieni din România privind ineficienţa şi necesitatea revizuirii formatului de negocieri 5+2. În opinia Preşedintelui PCRM, problema transnistreană trebuie să fie soluţionată doar la masa de negocieri în formatul existent. În acelaşi timp, a fost expusă opinia, că revenirea la realizarea măsurilor de încrederea între cele două maluri ale Nistrului, poate crea o atmosferă favorabilă, care va contribui la elaborarea unui model de soluţionare durabilă a conflictului, acceptat de toate părţile.
Demnitarii europeni s-au arătat satisfăcuţi de spiritul deschis şi constructiv al discuţiilor.


Serviciul de presă al PCRM
23 aprilie 2014
0 
| Еще
вернуться назад »
News Time Romania - Stiri Romania News Time Romania - Stiri Romania