Навигация

Поиск по сайту

 Все Новости

12.05.2014:  Declaraţia Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova din 12 mai 2014
Declaraţia

Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

din 12 mai 2014

Odată cu apropierea alegerilor parlamentare, actuala guvernare intensifică atacurile asupra PCRM. Aceasta se întîmplă în situația în care după 5 ani de aflare la putere, coaliția nu are ce raporta alegătorilor, nu a realizat nici chiar promisiunile lor electorale, dar au adus numai sărăcie și corupție. Astfel, guvernarea în loc să propună oamenilor idei și planuri de îmbunătățire a vieții, îndreaptă toate armele împotriva PCRM.

Comuniștii sînt priviți ca unicul obstacol pentru continuarea prădării poporului. Deja este evident, că după eșecul guvernării de a interzice simbolica noastră: secera și ciocanul, se va încerca inducerea în eroare alegătorilor și aplicarea unor tehnologii electorale murdare.

În șirul acestor acțiuni se înscrie și încercarea puterii de a crea așa-zisul "Partidul Comuniștilor Reformatori din Moldova" cu simbolica secera și ciocanul. Sigur că legea interzice așa acțiuni. Astfel al. (3) art. 66 al Codului civil, potrivit cărora persoana juridică nu poate fi înregistrată dacă denumirea ei coincide cu denumirea unei alte persoane juridice înregistrate deja, precum şi dispoziţia alin. (2) art. 4 din Legea privind partidele politice: „Denumirea integrală, denumirea prescurtată şi simbolurile partidului politic trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor înregistrate anterior în Republica Moldova”.

Menţionăm, că Partidul Comuniєtilor din Republica Moldova (PCRM) a fost înregistrat de Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova la 27 aprilie 1994.Conform statutului PCRM, înregistrat la Ministerul Justiţiei, emblema partidului este secera, ciocanul єi o carte deschisă. Drapelul este de culoare roєie.

Este evident că, denumirea "Partidul Comuniştilor Reformatori din Moldova (PCRM)" se suprapune şi este identică cu denumirea Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) deja înregistrat, ceea ce va duce în eroare cetăţenii şi alte persoane, prin ce ni se va încalca dreptul la identitate a partidului nostru.

De fapt, pe lingă cele indicate supra, scopul principal al acestor acţiuni este de a dezorienta єi a duce în eroare alegătorii PCRM în cadrul următoarelor alegeri parlamentare. În cazul în care va fi înregistrat "Partidul Comuniștilor Reformatori din Moldova” și denumirii prescurtată– PCRM, precum și simbolure sub formă de seceră și ciocan o parte din alegători, ţinînd cont de asemănarea izbitoare între denumiri, ar putea vota din greєală cu acest partid fantomă єi în aєa fel coaliţia actuală ar dispersa voturile în favoarea sa.

Trebuie de reținut, că o tentativă asemănătoare de a crea un partid reformator pe baza platformei deja existente a unui partid a avut loc la începutul anului 2014.

Astfel, solicitantul єi-a exprimat dorinţa de a crea Partidul Politic Liberal Democrat Reformator, însă în acea situaţie, Ministerul justiţiei, în persoana dlui O.Efrim, ministru al justiţiei єi membru al Partdului Liberal Democrat din Moldova a fost foarte categoric єi a refuzat utilizarea denumirii Partidul Politic Liberal Democrat Reformator. În motivarea s-a, liberal democratul Oleg Efrim a mai indicat de rînd cu alte argumente, că avînd în vedere că Partidul Politic Liberal Democrat Reformator se suprapune cu denumirea unei persoane juridice înregistrate (Partidul Liberal Democrat din Moldova) єi poate duce în eroare participanţii la raporturile juridice referitor la identitatea persoanei juridice, organul de înregistrare este în imposibilitate de a confirma denumirea Partidul Politic Liberal Democrat Reformator.

În situaţia noastră, Ministerul justiţiei sigur, că la comandă politică, a admis, contrar legii, posibilitatea de a fi înregistrat Partidul Comuniєtilor Reformatori din Moldova, aplicînd astfel standarte duble єi avînd o atitudine discriminatore faţă de noi în raport cu un alt partid politic într-o situaţie similară.

Este important, că Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a înregistrat la Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), marca stilizată cu nr. de înregistrare Nr. 24987.Potrivit art. 9 al Legii privind protecția mărcii, înregistrarea mărcii conferă titularului dreptul exclusiv asupra acesteia. Astfel, înregistrarea după un partid politic în calitate de siglă a unui semn ce aparține unui alt partid politic, care tot odată este și o marcă înregistrată, va conduce la prejudicierea gravă a dreptului exclusiv asupra mărcii înregistrată după Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, prin urmare astfel de acțiuni ale unui organ al administrației centrale este din start o acțiune viciată, actul administrativ emis fiind nul.

În situația creată, PCRM va folosi tot instrumentarul și măsurile pentru a fi respectată legea, precum și a exclude inducerea în eroare sau chiar minciunirea oamenilor. Deja am contestat aceste acțiuni la instanța de judecată. Prin această Declaraţie, PCRM din nou face apel către toate autoritățile naționale și instituțiile internaționale pentru asigurarea respectării legalității și libertății activității politice.
0 
| Еще
вернуться назад »
News Time Romania - Stiri Romania News Time Romania - Stiri Romania