Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

19.11.2016:  Salutul celui de-al VIII-lea Congres pentru comuniștii moldoveni din partea formațiunilor frățești - Partidului Stîngii Europene și Partidul Muncitorilor Ungari 2006
Dragi tovarăși!

Partidul Stîngii Europene salută Congresul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în momentul în care, în fața noastră stau sarcini imense. Istoria este asemenea unui tren care nu se oprește, iar noi trebuie să schimbăm nu doar mașiniștii dar și vagoanele din mers.

Da, noi am intrat într-o nouă perioadă istorică, cînd sistemul global existent a epuizat toate resursele. Vedem amenințarea războiului pentru piețe, pentru resursele energetice. Cuvintele frumoase despre drepturile omului și democrație au dispărut și cu toată brutalitatea au apărut interesele deschise ale firmelor mari și capitalului global. Noi, ca și uniune a forțelor de stînga din Europa, îndemnăm unificarea tuturor partidelor și mișcărilor progresive în lupta pentru o societate liberă, pentru socialismul modern, pentru încetarea tuturor războaielor.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova este una dintre formațiunile puternice, capabilă să reziste cu succes politicii agresive a NATO în Europa de Est și să contribuie la stabilirea dialogului constructiv și pașnic între Vest și Est.

Din numele Partidului Stîngii Europene, urez celui de-al VIII-lea Congres al PCRM o activitate prodigioasă în numele luptei noastre comune.

Attila Vaynai, membru al Comitetului executiv al Partidului Stîngii Europene, președintele Partidului Muncitorilor Ungari 2006
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania