Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

20.11.2016:  Timpul așa-numitei depresiuni în urma unor trădări în rîndurile partidului a trecut, comuniștii continuă să activeze
Astăzi, răuvoitorii învinuiesc Partidul Comuniștilor din Republica Moldova de cîte și mai cîte. Printre acești acuzatori ai comuniștilor, majoritatea sunt dintre cei care, abia ieri, vociferau la toate colțurile că ei, chipurile, sunt parte inseparabilă a acestui partid de stataliști. Partid care stă la straja intereselor poporului moldovenesc. Partid care, la 7 aprilie 2009, n-a permis să se facă vărsare de sînge în țară. Și, respectiv, partid condus de un adevărat lider, de cel mai bun președinte al Moldovei din toate timpurile. De fapt, PCRM anume așa a fost și anume așa a rămas să fie. Trădătorii sunt doar o pagină pe care comuniștii au răsfoit-o, au trăit-o.

Astăzi, în pofida tuturor încercărilor de a-l zdruncina din interior, de a-l fărîmița și a-l distruge din exterior, Partidul Comuniștilor se apropie de Congresul VIII cu o echipă rezistentă. După precedentul său congres, al VII-lea, după patru ani de luptă extrem de grea în opoziție, partidul traversează etape complicate atît în activitatea sa politică de dimensiune națională, cît și în munca din interiorul partidului. Trecînd peste trădări, peste acuzații gratuite și mărturii mincinoase, peste amenințări și răfuieli, în rîndurile PCRM rămîn oameni devotați cauzei.

Vreau să mă adresez acelor comuniști care, fără ca cineva de la o parte să le dea indicații, zi de zi fac o muncă migăloasă în satul, orașul, comuna lor, dînd ascultare doar propriului îndemn interior. Ei au venit în rîndurile Partidului Comuniștilor nu după funcții, nu după decorații, nu după fotolii de deputat. Ei au devenit membri ai PCRM, pentru că sunt adevărați patrioți ai pămîntului moldovenesc, Comuniști cu literă mare, neobosiți muncitori. Anume ei constituie nucleul partidului, pe care nu i-l poate lua nimeni. Acești oameni trezesc un nemărginit respect pentru statornicia lor, pentru principiile lor, principii care nu au nimic comun cu corupția și conformismul. Anume asemenea comuniști sunt delegați ai Congresului VIII, și congresul este pentru ei un eveniment dintre cele mai importante, față de care «foștii» nu au nici o atribuție.

Astăzi, mulți așa-numiți patrioți și de la flancul stîng, și de la flancul drept deseori învinuiesc PCRM de neconstructivism, de slăbirea poziției, a voinței politice etc. O fac mai ales cei care abia nu demult se aflau în primele rînduri ale PCRM, iar acum «trudesc» pentru onorarii de cealaltă parte a baricadei, și, asemenea unor dulăi înrăiți, «latră» pe seama corectitudinii sau incorectitudinii politicii promovate de partid. Fără a se gîndi că, dacă tu ai trădat o dată echipa fără de care nu-ți puteai închipui viața, afirmînd că ești tovarăș de idei cu toți părtașii ei, acum nu ai nici un drept să faci aprecieri, cu atît mai mult, să judeci tactica și strategia echipei. Cum se zice, asta nu-i de nasul tău.

Este ca niciodată la modă s-o faci pe analistul, pe politologul, sorbind cafea într-o cafenea confortabilă sau «în bibliotecă», și să meditezi la tema destinului poporului moldovenesc. Probabil, pentru astfel de «aprecieri» și «prognoze» se mai și plătește binișor, odată ce sunt atît de mulți doritori să exerseze în această calitate… Asta, printre altele, dacă e să vorbim despre principii. Trădătorii PCRM de asemenea s-au ascuns în spatele unor formulări comode de tipul «nu suntem de acord cu linia de conducere a partidului», «rămînem comuniști care luptă pentru cauza dreaptă». Astăzi acești «luptători» continuă să lupte, doar că pentru altă «cauză dreaptă». Inclusiv pentru nimicirea PCRM, partid de care le-a fost legată o bună parte a vieții lor, a destinului lor.

Dar foști comuniști, de fapt, nu există. Există doar foști membri. Ieri — ai PCRM, astăzi — ai PSRM, iar unii izbutesc să ajungă și în rîndul «independenților». Dacă e să ne gîndim, și în aceste situații ale lor se conturează anumite principii și valori foarte concrete. Cum se zice, fiecare cu ale lui. Pe cînd valorile și principiile adevăraților comuniști sunt incontestabile și netrecătoare.

Dar să revenim la congres. Sunt convinsă, el se va desfășura într-o cheie constructivă. Asta a demonstrat-o și recenta plenară a CC al PCRM. În cadrul ei, au fost expuse diferite puncte de vedere, însă toți comuniștii au fost de acord că timpul așa-numitei depresiuni după șirul de trădări în partid a trecut, comuniștii continuă să activeze, muncind cu o dîrzenie și mai mare.

Da, anume dîrzenia și dorința de a opune rezistență în fața a ceea ce se întîmplă în Moldova îi caracterizează pe comuniștii de astăzi. Noi ne vom atinge scopul — vom veni la guvernare și vom face ordine în țară. Pentru asta, tovarăși, noi, comuniștii, dispunem de tot necesarul. Iar de inutila povară de conjuncturiști și oportuniști PCRM demult s-a debarasat.

Olga Dzeatcovschi, redactor-șef al ziarului «Comunistul»
Sursa: http://comunist.md/index.php?newsid=2202
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania