Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

26.11.2016:  La sfîrșitul lucrărilor celui de-al VIII-lea Congres al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, delegații și-au împărtășit impresiile vizavi de cel mai important forum de partid din ultimii patru ani
Delegatul Congresului, prim-secretarul Comitetului Raional Fălești a PCRM — Valerii Muduc:

— Noi am lucrat și asupra programelor plenarei congresului anterior. Au apărut multe lucruri noi. Este bine că în raportul de bază, prezentat de Vladimir Nicolaevici Voronin, au fost oferite răspunsuri la cele mai importante probleme: pe ce direcții am lucrat bine, unde ne-am împiedicat și cum să depășim situația și să justificăm încrederea poporului. Un mare interes a trezit abordarea problemelor legate de calitatea activității noastre partinice, lucrului cu oamenii, propagandei, activităților de agitație. Consider că și în continuare trebuie să punem accentul pe aceste chestiuni, pentru că asta sporește autoritatea PCRM în ochii oamenilor și ne oferă posibilitatea de a pregăti o nouă generație de comuniști pentru activități în alte condiții.

De asemenea, cred că este principial de importantă implementarea institutului de secretari. În structura organizațiilor raionale lucrează trei secretari, acum, fiecare din ei se vor adresa nemijlocit curatorului său. Acest lucru fa facilita munca și la nivel central și la nivel local. Totodată, însăși munca va fi mult mai calitativă.


Delegatul Congresului, președintele Uniunii veteranilor războiului din Afganistan din Republica Moldova— Mihail Mocan:

— Congresul s-a desfășurat la un nivel foarte înalt, deși, procesul de pregătire nu a fost tradițional, nu a fost tradițională nici organizarea congresului în trei etape, fiecare avînd propriul moderator. Au fost abordate probleme foarte stringente. Mi-a plăcut foarte mult raportul președintelui Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, în care au fost abordate absolut toate momentele care au loc în partid dar și în țară. În mod special, referitor la faptul că în ultimii șapte ani, după plecarea PCRM-ului în opoziție, noua guvernare a distrus încrederea poporului în dreptate, l-a umilit total. Astăzi, din cîte văd eu, partidul întinerește, formațiunea s-a eliberat de balast. Am văzut fețele tovarășilor, le-am sesizat dispoziție și emoțiile. Oamenii, și în continuare, sunt gata să lupte pentru putere, pentru dreptate, pentru schimbarea spre bine a nivelului de viață a poporului Moldovei.


Delegatul Congresului, președintele Uniunii Femeilor din Moldova —Tatiana Bujoreanu:

— Consider că Congresul s-a desfășurat cu bine, le-am reușit pe toate. Oamenii au venit inspirați, au plecat — nu dezamăgiți, dimpotrivă, cu sentimentul datoriei îndeplinite, cu sentimentul că forța este la Partidul Comuniștilor — este și nu va seca niciodată. Atmosfera din sală a fost foarte prietenoasă, oamenii s-au susținut reciproc. Am sesizat atmosfera de unificare, toți delegații s-au consolidat într-un tot întreg. Și bine că trădătorii au părăsit rîndurile noastre, pentru că au rămas cei mai siguri, oamenii cei mai devotați partidului. Delegații au plecat cu încrederea în forțele proprii, în victoria noastră comună. Și eu sunt convinsă că noi vom învinge.


Sursa: http://comunist.md/index.php?newsid=2249
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania