Navigare

Căutarea pe saitul

 

Toate ştirile

18.12.2015:  Ţara descoperirilor revoluţionare


Ce cunoaştem despre RPDC — una dintre cele mai misterioase şi închise ţări din lume? Foarte puţin. Însă, pentru mulţi, Republica Populară Democrată Coreeană reprezintă
o adevărată utopie, un vis împlinit.

În Coreea de Nord, deja de mai mulţi ani, funcţionează stabil economia planificată, care contrazice convingător mitul capitalist cu privire la nefuncţionalitatea acestui model. De altfel, modelul economic respectiv este surprinzător de stabil: în timp ce toată lumea cade în bezna crizelor financiare, nivelul de trai al unui nord-coreean de rînd nu s-a schimbat cîtuşi de puţin.

Guvernul RPDC nu permite corporaţiilor internaţionale să oprime producătorul autohton. Datorită acestui fapt, mărfurile coreene nu sunt substituite cu cele de import. În RPDC, situaţia ecologică este de invidiat, apa şi aerul sunt curate. În această ţară nu sunt probleme legate de ambuteiaje şi locuri de parcare, numărul accidentelor rutiere este record de mic.

Reieşind din toate aceste succese nu este de mirare faptul că Guvernul se bucură de susţinerea întregii naţiuni, situaţia politică este deosebit de stabilă, iar ţara nu este ameninţată de ororile «revoluţiilor colorate».

RPDC este capabilă să-şi apere suveranitatea în faţa atentatelor agresorilor imperialişti, fapt confirmat de testele nucleare şi cu rachetă ce au loc în această ţară. Din punct de vedere numeric, armata RPDC este a patra în lume, aceasta cedează doar Chinei, SUA şi Indiei.

RPDC este unica ţară din lume unde nu se plătesc impozite. Conducerea Republicii Populare Democrate Coreene nu refuză reformele, însă, nu se grăbeşte să le implementeze în pripă pe tot teritoriul ţării. În calitate de alternative sau «poligoane de testare» servesc zonele economice libere — 14 la număr. În pofida sancţiunilor internaţionale, capitalul din străinătate ajunge în RPDC.

Departamentul pentru relaţii cu presa CC PCRM
0 
| încă
înapoi »
News Time Romania - Stiri Romania