(INTERVIU BLITZ) DIANA CARAMAN: CHIAR DIN PRIMA ZI, ÎN CALITATE DE PRIMAR AL CAPITALEI, VOI TRECE LA ÎNDEPLINIREA PROMISIUNILOR DIN PLATFORMA ELECTORALĂ PROPUSĂ DE PCRM

Image

În contextul alegerilor locale, TRIBUNA.md a lansat un proiect prin care ne dorim să cunoaștem mai bine candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău – „Vreau să fiu primarul capitalei”, mai exact – o serie de interviuri blitz. Diana Caraman, deputat, candidatul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, ne-a oferit următoarele răspunsuri: 

Cu ce se ocupă Diana Caraman pe lângă activitatea de deputat? Mai întâi, trebuie să menționez faptul că munca de deputat este diferită față de oricare alt loc de muncă, pentru că îți ocupă cea mai mare parte a timpului. Nu există un program stabil, spre exemplu de la 8:00 la 17:00, nu există zile de odihnă stabile, cum ar fi sâmbătă și duminică. Numărul mare a proiectelor de legi de pe ordinea de zi a Parlamentului și diversele aspecte ale dezvoltării statului, necesită o perfecționare continuă a cunoștințelor în cele mai diverse domenii, de asemenea, necesită mult timp. Un bun deputat comunist este la dispoziția cetățenilor 24 de ore din 24, 7 zile din 7, deoarece cetățenii cu probleme se adresează atunci când au oportunitatea. Aproape toate weekend-urile, împreună cu colegii din echipa Partidului Comunist, le petrecem în întâlniri cu cetățenii satelor și orașelor din toată țara.

Puținul timp liber care îmi mai rămâne îmi place să îl petrec studiind. Mă aflu în plin proces de definitivare a studiilor de masterat în drept și, sincer vorbind, mă gândesc serios la următorul ciclu de studii. Mă fascinează munca de învățător și educator. Îmi place să-mi petrec timpul cu familia și prietenii mei. Cu regret, reușesc acest lucru foarte rar, mai ales în ultima vreme.

Politica e pentru femei? Aș reformula puțin întrebarea și aș spune că politica este pentru oameni responsabili și empatici. Oameni care își iubesc cu adevărat țara, orașul, satul și concetățenii. Sunt absolut sigură că există astfel de oameni atât printre femei, cât și printre bărbați.

Anotimpul preferat? E primăvară, cu siguranță e primăvară! Perioada din an în care totul înflorește și miroase frumos, perioada în care natura însăși ne dă o stare de optimism și voioșie.

Când ați aderat la PCRM? De ce PCRM? M-am alăturat echipei PCRM în 2009, când vârsta mi-a permis și nu am regretat niciodată. Dimpotrivă, sunt mândră de partidul meu, sunt mândră de liderul nostru și de cea mai bună echipă. Cunosc Partidul Comunist încă din copilărie, părinții mei fiind membri de partid încă de la finele anilor ’90. La vârsta de 10 ani am intrat în Organizația de pionieri, restabilită după prăbușirea URSS, iar apoi în Comsomol. În același timp, sunt absolut sigură că, dacă ar trebui să aleg un partid, chiar dacă părinții mei nu ar fi membri ai PCRM, aș alege cu siguranță Partidul Comuniștilor. Pentru că este un partid cu o istorie bogată, singurul partid care are o ideologie, propriile principii, idealuri și valori pe care le promovează în activitățile și politicile sale. Pentru că în acest partid sunt cei mai onorabili oameni. Pentru că există posibilitatea de a învăța și de a acumula experiență de la cei mai buni, de la Vladimir Nikolaevici VORONIN, de la Oleg Moiseevici REIDMAN, de la Constantin STARÎȘ și de la mulți alții. De la oameni care au demonstrat prin propriul exemplu că este posibil și necesar să muncești pentru binele țării și al concetățenilor noștri. Și astăzi, în timpul campaniei electorale, sunt încă o dată convinsă că sunt înconjurată de cei mai conștiincioși, pregătiți și remarcabili oameni. O echipă de care sunt cu adevărat mândră, și căreia îi sunt foarte recunoscătoare.

Haina îl face pe om sau omul face haina? Pot spune cu certitudine că omul face haina, pentru că un suflet larg, o inimă arzătoare și decentă nu pot fi ascunse și nici nu pot fi decorate de nicio haină.

Cum e Vladimir Voronin ca șef? În primul rând, vreau să spun că sunt foarte norocoasă să învăț și să lucrez alături Vladimir VORONIN. Ca șef, este destul de exigent, critic și intolerant cu colegii și angajații care demonstrează ineficiență și lipsă de implicare. Personalitatea lui Vladimir Nikolaevici combină perfect calități complet diferite, cum ar fi un mare simț al umorului, empatie față de oameni și problemele lor, precum și simpatie pentru oameni cu caracter și verticalitate. Personalitate extrem de carismatică și cu caracter neclintit, dumnealui a reușit de-a lungul timpului și reușește în continuare să adune în jurul său oameni tot atât de puternici și cu caracter.

Locul preferat din capitală este… Întrucât am trăit cea mai mare parte a vieții mele la Ciocana, locul meu preferat din Chișinău este Parcul Boris Glavan, situat între sectoarele Ciocana și Râșcani. Îmi place foarte mult să mă plimb prin acest parc, să respir aerul curat, să admir frumusețea pădurii, să-mi ordonez gândurile și ideile.

Troleibuz sau automobil? Troleibuz, mai ales după ce au fost separate benzile pentru transportul în comun. Mai mult, din moment ce posed permis de conducere, alegerea este evidentă.

De ce lansarea în campanie lângă monumentul lui Lenin? Pentru că V. I. Lenin este personalitatea istorică lucrările căruia se află la baza ideologiei Partidului Comuniștilor – cea mai progresistă ideologie pe care a conceput-o până la moment umanitatea, pentru că suntem mândri de el, pentru că nu intenționăm să ducem în eroare alegătorii încercând să ne ascundem după masca apoliticului, pentru că atunci când statuia lui V.I. Lenin se afla în piața centrală a orașului, țara noastră și nemijlocit capitala se dezvoltau armonios în beneficiul tuturor cetățenilor.

Top-3 probleme în Chișinău? 

Ambuteiajele.
Vulnerabilitatea socială a locuitorilor municipiului.
Dialogul insuficient între autoritățile municipale și cetățeni

Ce „arme” veți folosi în campania electorală pentru a convinge oamenii să vă voteze? Cele mai importante arme sunt: sinceritatea noastră, echipa noastră, programul nostru – dictat de necesitățile cetățenilor, care vine să le reamintească locuitorilor municipiului despre cine a fost mereu alături de ei, i-a ascultat și i-a auzit, cine a luptat și luptă în continuare pentru drepturile lor, cine nu se teme să le exprime poziția în fața autorităților centrale.

Credeți că PCRM mai are șanse să revină la guvernare? Sunt sigură de acest lucru, pentru că astăzi până și cei mai înverșunați critici ai noștri spun deschis și ferm – CU COMUNIȘTII A FOST MAI BINE. Mai mult, cetățenii au avut suficient timp să înțeleagă cine și ce reprezintă de fapt în actuala guvernare.

Deputat sau primar? O să decidă alegătorii.

Bucatele tradiționale preferate? Pot să spun cu încredere că bucătăria noastră este una dintre cele mai delicioase din lume – lucru este confirmat de fiecare dată de oaspeții străini care vin să ne viziteze țara. Totodată, pot să afirm că în ordinea descrescătoare a preferințelor mele se află plăcintele, sarmalele, ghiveciul și zeama.

Blonzi sau bruneți? Culoarea nu contează, calitățile umane sunt importante!

Cel mai mare vis al meu este…  Ca toți cetățenii noștri să trăiască în bună înțelegere și pace, să se bucure de o viață îndestulată, ca țara noastră să prospere, ca oamenii să fie pe apreciați la justa lor valoare în patria lor.

Care e scopul PCRM în alegerile locale? După cum spuneam mai sus, Partidul Comunist este un partid clasic cu ideologie, principii și valori pe care le promovează la toate alegerile, indiferent de specificul și anul alegerilor. Avem ca scop dezvoltarea sub toate aspectele a municipiului Chișinău în ansamblu cu accent pe fiecare localitate, vom asigura o îmbunătățire a calității vieții fiecărui cetățean, vom actualiza Planul Urbanistic General și vom implementa un plan de dezvoltare pe termen lung a municipiului pentru următorii 10 ani.

În calitate de primar, chiar în prima zi aș… Chiar din prima zi de muncă în calitate de primar voi trece la îndeplinirea promisiunilor din platforma electorală propusă alegătorilor de către echipa PCRM.

Ce veți face pe 6 noiembrie? Ca în fiecare zi de luni voi participa la ședința săptămânală de planificare a activității Aparatului Comitetului Central al PCRM, voi primi în audiență cetățeni, voi lucra cu corespondența și proiectele de legi aflate în procedură legislativă.

Unde se vede Diana Caraman peste 10 ani? Îmi doresc să fiu un cetățean fericit al țării mele și să lucrez în folosul oamenilor și a societății în ansamblu.

tribuna.md

Logo

ДРУГИЕ НОВОСТИ

Новости Местные Выборы
Кандидат от ПКРМ на пост мэра столицы Диана Караман проголосовала

Кандидат на пост мэра столицы от Партии коммунистов Республики Молдова (ПКРМ) Диана Караман проголосовала на выборах.

Image
Promo-LEX выявила 141 нарушение на выборах

Наблюдательная миссия Promo-LEX сообщила о 141 нарушении на местных выборах 5 ноября. Это данные к 9 утра.

Диана Караман на предвыборных дебатах на Aquarelle FM

Диана Караман на предвыборных дебатах на Aquarelle FM